VIDEO: Portugália 2015

Portugál zászlóPortugáliát, pontosabban Lisszabont és Madeirát vettük célba 2015 júliusában. Az itt látható 10 perces videóba 10 napot sűrítettem össze.

Lisszabonból indulva láthatjuk a csempével borított házakat (azulejo), Szent György erődítményét (Castelo), a felfedezések korára emlékeztető Belém-tornyot (Torre de Belém), az Ibériai-félsziget leghosszabb, a várost kettészelő folyóját (Tejo) és a felette átívelő 17 kilométeres Ponte Vasco de Gama hidat, a botanikus kertet (Jardim Botânico), a hintómúzeumot (Museu dos Coches), a Jeromosok kolostorát (Mosteiro dos Jerónimos), a több mint száz éves, meredek utcákon csörgő-zörgő siklókat (elevador) és villamosokat (eléctrico).

Aztán kicsit távolabb merészkedünk a várostól, a Rossio Pályaudvarról (Estação de Caminhos de Ferro do Rossio) indulva a cél először Sintra, a mór kastély (Castelo dos Mouros), majd felkeressük a kontinentális Európa legnyugatibb pontját (Cabo da Roca), végül átugrunk a fürdőhelyre, Cascais-ba.

A folytatásban Madeira következik. A Lobo Marinho fedélzetén teszünk tengeri kirándulást, a fővárosban, Funchal-ban szállunk meg, kábelvasúton közelítjük meg a trópusi botanikus kertet, sétálunk az öntözőcsatornák (Levada) mentén, végül pedig lélegzetelállító tájakon, hegyek között teszünk túrát, hogy elérjük a sziget legmagasabb pontját (Pico Ruivo).